Evenementen & Agenda

Vaststaat dat voor het onder de aandacht brengen van onderwerpen en het verspreiden van kennis, evenementen een effectief middel zijn. Indien mogelijk zal Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT hiervan gebruik maken. Een selectie van evenementen waarbij Stichting IIP Duurzame ICT betrokken is, is hieronder beschikbaar. Informatie over minder recente evenementen is beschikbaar via de oude website.
 

 
 
 

23102018An Innovative Truth X - 23 oktober 2018 Novio Tech Campus Nijmegen

An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - 23 oktober 2018 - Novio Tech Campus Nijmegen - Stichting GreenICT

An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie vindt plaats op 23 oktober 2018. De locatie van deze editie is de Novio Tech Campus te Nijmegen. Het programma omvat onder meer diverse keynotes, een (panel)debat, zes thematracks met workshopsessies, posterpresentaties en een informatiemarkt met demo’s. Ook dit jaar zijn de sprekers, zonder uitzondering, weer van hoog niveau. Het dagvoorzitterschap is in handen van Roderik van Grieken.
 
Nadere informatie over onder meer het programma, de sprekers, de locatie en inschrijven is beschikbaar via de congreswebsite van An Innovative Truth X - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie.

12032018Werkconferentie: Wij zijn Open en Weerbaar Nijmegen - Novio Tech Campus Nijmegen

Werkconferentie: Wij zijn Open en Weerbaar Nijmegen - 12 maart 2018 - Novio Tech Campus Nijmegen - Stichting GreenICT

Werkconferentie: Wij zijn Open en Weerbaar Nijmegen vindt plaats op 12 maart 2017. De locatie is de Novio Tech Campus te Nijmegen.
 
Het programma omvat onder meer de workshop Energietransitie met Jan Clement - initiator EnergyCoin Foundation, Erik Zweers - directeur Energie van Hollandsche Bodem, Jaap van Till - emeritus hoogleraar HAN & TU Delft en Roel Croes - Secretaris Stichting GreenICT / Stichting IIP Duurzame ICT.
 
Nadere informatie over onder meer het programma, de sprekers, de locatie en inschrijven is beschikbaar via de congreswebsite van Werkconferentie: Wij zijn Open en Weerbaar Nijmegen.

01012018Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT wenst je een Duurzaam 2018!

Het bestuur van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT wenst je een Duurzaam 2018!

Het bestuur van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT wenst je een Duurzaam 2018! Ook in 2018 zal Stichting IIP Duurzame ICT hieraan haar bijdragen leveren. In 2018 organiseren we onder meer de tiende editie van An Innovative Truth. Meer informatie hierover is binnenkort beschikbaar via www.iipduurzameict.nl
 
Dat het een duurzaam en innovatief jaar mag worden!
 
Vermeld ook jouw organisatie of evenement op de Portalwebsite voor Duurzame ICT & Energie - ICTgaatvoorgroen.nl. Kosteloos aanmelden kan via www.ictgaatvoorgroen.nl.

24102017IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT bestaat tien jaar - 24 oktober 2017

IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT bestaat tien jaar - 24 oktober 2017

Op 24 oktober 2007 werd het ICT Innovatie Platform voor Duurzame ICT (IIP Duurzame ICT) opgericht. Na tien jaar, tientallen eigen workshops, tientallen publicaties waaronder meerdere boeken, tientallen bijdragen aan andere evenementen en een tiental eigen congressen, is het een goed moment om terug te blikken en vooruit te kijken.
 
Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT viert haar tienjarig jubileum in stijl. Nadere informatie volgt binnenkort.

10102017Dag van de Duurzaamheid 10 oktober 2017 - diverse locaties

Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT op Dag van de Duurzaamheid 10 oktober 2017

Op de landelijke Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2013 vinden er op diverse locaties meerdere evenementen plaats. Nadere informatie is onder meer beschikbaar via deze link.

26092017Duurzaamheidscafé 2017#3: Verborgen vervuilers: aan de slag met verduurzaming! - Lux Nijmegen

Roel Croes als spreker tijdens Duurzaamheidscafé 2017 #3: Verborgen vervuilers: aan de slag met verduurzaming! - 10 oktober 2017 - LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen

De industrie maakt zich hard voor de verandering van vervuiler naar verduurzamer. Zo zijn zowel de ICT- als de scheepvaartsector bewust op zoek naar alternatieven om schoner en duurzamer te produceren. Maar ook consumenten hebben invloed op het verduurzamingsproces. Vragen zij om een groter aanbod duurzame producten, dan zal de markt daarop reageren.
 
Tijdens Duurzaamheidscafé 2017#3 laat de organisatie samen met de gastsprekers zien wat verborgen vervuiling is en wat we er aan kunnen doen. Daarnaast dagen zij je uit om mee te denken over alternatieven en mogelijke samenwerkingen.
 
Roel Croes, secretaris van stichting IIP Duurzame ICT, treedt op als spreker tijdens editie 2017-3 van het duurzaamheidscafé.

28062017Erasmus Energy Forum 2017 - 28 & 29 juni Beurs - World Trade Center Rotterdam

Erasmus Energy Forum 28 & 29 juni Beurs-World Trade Center Rotterdam - Stichting GreenICT

Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT zijn media- en netwerkpartner van het Erasmus Energy Forum 2017, dat plaatsvindt op 28 en 29 juni 2017 in het Beurs-World Trade Center, Beursplein 37 te Rotterdam.
 
Het jaarlijkse Erasmus Energy Forum focust zich op het toekomstige energielandschap en digitale innovatie als belangrijkste aanjager van deze transitie. Het congres wordt voor de zesde keer georganiseerd door Erasmus Universiteit Rotterdam.  
De Business Day vindt plaats op woensdag 28 juni in het World Trade Center Rotterdam en de Science Day op donderdag 29 juni op Erasmus University Rotterdam’s Woudestein Campus.
 
Nadere informatie is beschikbaar via deze link.

19062017An Innovative Truth IX - 19 juni 2017 Novio Tech Campus Nijmegen

An Innovative Truth IX Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie - 19 juni 2017 - Novio Tech Campus Nijmegen - Stichting GreenICT

An Innovative Truth IX - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie vindt plaats op 19 juni 2017. De locatie van deze editie is de Novio Tech Campus te Nijmegen. Het programma omvat onder meer diverse keynotes, een (panel)debat, zes thematracks met workshopsessies, posterpresentaties en een informatiemarkt met demo’s. Ook dit jaar zijn de sprekers, zonder uitzondering, weer van hoog niveau. Het dagvoorzitterschap is in handen van Roderik van Grieken.
 
Nadere informatie over onder meer het programma, de sprekers, de locatie en inschrijven is beschikbaar via de congreswebsite van An Innovative Truth IX - Congres over ICT, Duurzaamheid & Innovatie.

20042017OpenTechDay 2017 - 20 april Jaarbeurs Utrecht

OpenTechDay 20 april Jaarbeurs Utrecht - Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT

Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT is communitypartner van de OpenTechDay 2017, die plaatsvindt op 20 april in de Jaarbeurs te Utrecht.
 
"Open Tech Day 2017 is the open source conference in the Benelux and will bring together a unique blend of CTOs, IT architects and managers, experts and developers. Presentations, tutorials, keynotes, workshops and hands-summits will be part of the Open Tech Day."
 
Nadere informatie is beschikbaar via deze link.

01012017Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT wenst je een Duurzaam 2017!

Het bestuur van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT wenst je een Duurzaam 2017!

Het bestuur van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT wenst je een Duurzaam 2017! Ook in 2017 zal Stichting IIP Duurzame ICT hieraan haar bijdragen leveren. In 2017 vieren we onder meer het 10-jarig bestaan van het IIP Duurzame ICT. Dat het een duurzaam en innovatief jaar mag worden! Voor meer informatie bezoek geregeld www.iipduurzameict.nl  
Over onze activiteiten, waaronder een nieuwe editie van An Innovative Truth - Congressen over Duurzame ICT & Energie, ontvang je later meer informatie. Voor een terugblik op en foto's van voorgaande edities, bezoek http://www.aninnovativetruth.nl
 
Vermeld ook jouw organisatie of evenement op de Portalwebsite voor Duurzame ICT & Energie - ICTgaatvoorgroen.nl. Kosteloos aanmelden kan via www.ictgaatvoorgroen.nl.

20062016An Innovative Truth VIII - Congres over Duurzame ICT en Energie - 20 juni 2016

An Innovative Truth VIII Congres over Duurzame ICT en Energie - 20 juni 2016 - Stichting GreenICT

An Innovative Truth VIII - Congres over Duurzame ICT & Energie - vindt plaats op 20 juni 2016 in het Flux-gebouw van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit is in meerdere opzichten een toepasselijke locatie. Het recent opgeleverde gebouw huisvest de TU/e-faculteiten Electrical Engineering en Technische Natuurkunde. Daarnaast is het gebouw bijzonder energiezuinig en wordt volledig duurzaam verwarmd, zonder gasverbruik, door gebruik van warmte-koude-opslag (WKO).
 
De editie van dit jaar heeft als thema "It's all about Communication Technology" en focust op de cruciale rol van communicatie technologie voor een toekomstbestendige maatschappij in het algemeen en (energie)netwerken in het bijzonder.
 
Het programma omvat onder meer diverse keynotes, een (panel)debat, drie thematracks met workshopsessies, rondleidingen, posterpresentaties en een informatiemarkt met demo’s. Ook dit jaar zijn de sprekers, zonder uitzondering, weer van hoog niveau. Het dagvoorzitterschap is in handen van Roderik van Grieken.
 
Nadere informatie over onder meer het programma, de sprekers, de locatie en inschrijven is beschikbaar via de congreswebsite van An Innovative Truth VIII - Congres over Duurzame ICT en Energie.

01022016Prof. Bart Smolders - Decaan faculteit Electrical Engineering Technische Universiteit Eindhoven - treedt toe als lid van de Commissie van Aanbeveling van Stichting IIP Duurzame ICT

Prof. Bart Smolders - Decaan faculteit Electrical Engineering Technische Universiteit Eindhoven - treedt toe als lid van de Commissie van Aanbeveling van Stichting IIP Duurzame ICT - platform voor Duurzame ICT - 1 februari 2016

Prof. Bart Smolders - Decaan faculteit Electrical Engineering Technische Universiteit Eindhoven - is op 01 februari 2016 toegetreden als lid van de Commissie van Aanbeveling van Stichting IIP Duurzame ICT - platform voor Duurzame ICT.
 

18062016Erasmus Energy Forum 2016 - 18 & 19 mei Beurs - World Trade Center Rotterdam

Erasmus Energy Forum 18 & 19 mei Beurs-World Trade Center Rotterdam - Stichting GreenICT

Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT zijn media- en netwerkpartner van het Erasmus Energy Forum 2016, dat plaatsvindt op 18 en 19 mei 2016 in het Beurs-World Trade CenterBeursplein 37 te Rotterdam.
 
Digitalisering en digitale innovaties, gecombineerd met de politieke focus op een efficiënte & concurrerende low-carbon economie, vereisen een complete herinrichting van de energiesector.
 
Het jaarlijkse Erasmus Energy Forum focust zich op het toekomstige energielandschap en digitale innovatie als belangrijkste aanjager van deze transitie. Het congres wordt voor de vijfde keer georganiseerd door Erasmus Universiteit Rotterdam. In samenwerking met Gemeente Rotterdam, Port of Rotterdam en Smart Circle.
 
De Business Day vindt plaats op woensdag 18 mei in het World Trade Center Rotterdam en de Science Day op donderdag 19 mei op Erasmus University Rotterdam’s Woudestein Campus.
 
Nadere informatie is beschikbaar via deze link.
 
Erasmus Energy Forum 18 & 19 mei Beurs-World Trade Center Rotterdam - Stichting GreenICT

22102015Biobased hybride energie- en ICTnetwerken

Roel Croes directeur Croes Consultants - Greatproject

Video-opname voor OostNV GREAT-project op 22 oktober 2015 op de campus van Wageningen Universiteit & Researchcentrum (WUR)
 
- Biobased hybride energie- en ICTnetwerken PDF-file
 
Roel Croes - mede-oprichter van Stichting GreenICT - over biobased hybride energie- en ICTnetwerken en het potentieel hiervan voor de BV Nederland na afloop van het GREAT project van OOSTNV INTERREG IVB NWE in 2015.

14092015Marga Blom - Directeur Energie Management KPN - treedt toe als lid van de adviesraad van Stichting IIP Duurzame ICT - platform voor Duurzame ICT - 14 september 2015

Marga Blom - Directeur Energie Management KPN - treedt toe als lid van de adviesraad van Stichting IIP Duurzame ICT - platform voor Duurzame ICT - 14 september 2015

Marga Blom - Directeur Energie Management KPN - is op 14 september toegetreden als lid van de adviesraad van Stichting IIP Duurzame ICT - platform voor Duurzame ICT.
 
Marga Blom is verantwoordelijk voor de coördinatie van alle aspecten met betrekking tot energie binnen de KPN-groep. Marga werkt sinds 1987 bij KPN. Eerst als ICT-manager bij de Posttak van het toenmalige staatbedrijf der PTT. Sinds 1995 bij KPN Telecom in allerlei management functies in financiën, IT en procurement. Vanaf 2007 is zij verantwoordelijke voor Energiemanagement voor de KPN groep. Om alle aspecten van energie integraal te kunnen managen heeft Marga in 2007 de Energy Management Group opgericht. Sinds 2008 is Energie een van de speerpunten in het duurzaamheidsbeleid van KPN.
 
Nadere informatie is beschikbaar via deze link.

18062015Erasmus Energy Forum 2015 - 18 & 19 juni Beurs - World Trade Center Rotterdam

Erasmus Energy Forum 18 & 19 juni Beurs-World Trade Center Rotterdam - Stichting GreenICT

Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT zijn media- en netwerkpartner van het Erasmus Energy Forum 2015, dat plaatsvindt op 18 en 19 juni 2015 in het Beurs-World Trade CenterBeursplein 37 te Rotterdam.
 
Nadere informatie is beschikbaar via deze link.
 
Erasmus Energy Forum 18 & 19 juni Beurs-World Trade Center Rotterdam - Stichting GreenICT

15062015An Innovative Truth VII - Congres over Duurzame ICT en Energie - 15 juni 2015

An Innovative Truth VII - Congres over Duurzame ICT en Energie - 15 juni 2015 - Stichting GreenICT

An Innovative Truth VII - Congres over Duurzame ICT & Energie - vindt plaats op 15 juni 2015 in het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven. Het thema van deze editie is "Connecting Smart Grids".
 
An Innovative Truth VII - Congres over Duurzame ICT en Energie - 15 juni 2015 - Stichting GreenICT
 
Nadere informatie is beschikbaar via de congreswebsite An Innovative Truth VII.

30032015Interview prof. Harm Dorren (maart 2015 +) tijdens het radioprogramma "BNR Duurzaam!"

21 januari 2009 - Jens de Jong van Business News Radio interviewt deelnemers IIP Duurzame ICT, Roel Croes (Stichting GreenICT), Prof. Harm Dorren (TUE) en Aernoud van de Graaff (IBM)

Op 21 januari 2009 waren deelnemers van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT te gast bij het programma "BNR Duurzaam!" van Business News Radio. Jens de Jong van BNR interviewde secretaris Roel Croes (Stichting GreenICT), Prof. Harm Dorren (TU/e) en penningmeester Aernoud van de Graaff (IBM).
Voor foto's van deze bijeenkomst, klik hier of op de afbeelding hiernaast.
 
Beluister de opname van het BNR programma "BNR Duurzaam!" van woensdag 21 januari 2009 via 21 januari 2009 - Jens de Jong van Business News Radio interviewt deelnemers IIP Duurzame ICT, Roel Croes (Stichting GreenICT), Prof. Harm Dorren (TU/e) en Aernoud van de Graaff (IBM).

09122014Green ICT sessie NIRICT Meet-Up - 9 december 2014 - Grand Hotel Karel V Utrecht

Green ICT sessie NIRICT Meet-Up 9 december 2014 - Grand Hotel Karel V Utrecht

Op 9 december 2014 was tijdens de Green ICT sessie van de NIRICT Meet-Up ook het voltalige bestuur van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - aanwezig. Deze bijeenkomst vond plaats in Grand Hotel Karel V te Utrecht.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de website van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

19112014Master thesis verdediging Technische Universiteit Delft

Technische Universiteit Delft en Stichting GreenICT 19 november 2014, Technische Universiteit Delft

Stichting GreenICT heeft, in samenwerking met de Technische Universiteit Delft, Bedashrita Chattoraj begeleid bij het schrijven van haar master thesis "Sustainability adoption platforms in green ICT for stimulating stakeholder participation and contributing towards a greener economy". Dit resulteerde in een succesvolle verdediging op 19 november 2014 bij de Technische Universiteit Delft te Delft.
 
Technische Universiteit Delft en Stichting GreenICT 19 november 2014, Technische Universiteit Delft

23062014 EU Sustainable Energy Week - EUSEW - 23 t/m 27 juni 2014 - heel Europa o.a. Brussel

Download de EUSEW folder (in het Engels) EU Sustainable Energy Week EUSEW, 23 - 27 juni 2014, EU Brussel

Van maandag 23 t/m vrijdag 27 juni 2014 vindt de EU Sustainable Energy Week - EUSEW - plaats. EUSEW is het belangrijkste evenement van Europa voor een meer duurzame energievoorziening in de toekomst. Tussen 23 en 27 juni 2014 worden in alle delen van Europa honderden evenementen georganiseerd ter bevordering van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Ook u kan deelnemen aan deze festiviteiten!

Wie kan deelnemen?
Als energie-efficiëntie en hernieuwbare energie belangrijk voor u zijn, dan bent u een potentiële Energy Dag organisator. Voorbeelden zijn lokale of regionale overheden, bedrijven, Kamer van Koophandel, universiteiten of andere kennisinstellingen, (consumenten)organisaties, groepen burgers, NGO's, onderzoeksinstellingen of een denktank.
 
Wat is een Energy Day?
 
Energy Days kunnen allerlei activiteiten zijn die energie-efficiëntie of hernieuwbare energie bevorderen - van tentoonstellingen, conferenties, online evenementen, optredens van rondleidingen, open dagen, workshops, mediacampagnes, concerten en nog veel meer ...

Elk non-profit evenement in deze periode op het gebied van energie-efficiency en duurzame energie kan zich een energie-Day evenement noemen.
 
Bent u geïnteresseerd om deel te nemen? Registreer uw Energy Day in de tijd vóór de EUSEW 2014 op www.eusew.eu en blijf op de hoogte.
Voor directe vragen, aarzel dan niet om per email contact op te nemen met het EUSEW secretariaat via eusew (at) sustenergy.org.
Aansluiten via Facebook, en ervaringen delen met andere Energy Day organisatoren uit heel Europa, kan ook. Om mee te doen, klikt u op de volgende link: http://en-gb.facebook.com/pages/EU-Energy-Days/172679319429447
 
De EU Sustainable Energy Week is geïnitieerd door de Europese Commissie in 2005 en is het vlaggenschip evenement van de Duurzame Energie Europa-campagne voor hernieuwbare energie en energie-efficiëntie te bevorderen. Nadere informatie is beschikbaar via www.eusew.eu.

19062014Erasmus Energy Forum 2014 - 19 & 20 juni 2014 - Wereldmuseum Rotterdam

Erasmus Energy Forum 19 & 20 juni Wereldmuseum Rotterdam - Stichting GreenICT

Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT zijn media- en netwerkpartner van het Erasmus Energy Forum 2014, dat plaatsvond op 19 en 20 juni 2014 in het Wereldmuseum te Rotterdam.
 
Erasmus Energy Forum 19 & 20 juni Wereldmuseum Rotterdam - Stichting GreenICT

10062014High Level Duurzame ICT & Energie congres "An Innovative Truth VI - Kasteel De Haar Haarzuilens

An Innovative Truth VI - Congres over Duurzame ICT en Energie - 10 juni 2014 - Kasteel De Haar Haarzuilens - Stichting GreenICT

An Innovative Truth VI - Congres over Duurzame ICT & Energie - vond plaats op 10 juni 2014. Het thema van deze editie was "Duurzaamheid, Sleutel tot succes". Een verslag van deze bijeenkomst is beschikbaar via publicaties.
 
De locatie van de zesde editie van dit congres was Kasteel De Haar te Haarzuilens. Voor meer informatie, klik hier. Voor de voorgaande edities I t/m V (2009-2013) klik hier.
 
An Innovative Truth VI - Congres over Duurzame ICT en Energie - 10 juni 2014 - Kasteel De Haar Haarzuilens - Stichting GreenICT   is een initiatief van Stichting GreenICT.

19112013Finale nationale NRG Battle 2013 - 19 november 2013 Groningen

NRG-Magazine TTA World NRG Battle 19 november 2013 Groningen met jurylid Roel Croes Stichting GreenICT Foundation

Op 19 november 2013 vond in MartiniPlaza te Groningen de finale van de NRG Battle 2013 plaats. De jury bestond uit Pierre Bartholomeus - Global Director en Senior Vice President Gas Consulting & Services DNV GL (KEMA), Prof. Ton Schoot Uiterkamp Emeritus Hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen, David Molenaar - Division Manager of Wind Power Division Siemens, Daniel Lauwen - Business Development Manager E.ON, Reinhard Osterhage - General Manager Product & Services (GMP) ROSEN Europe en Roel Croes - Mede-oprichter en Bestuurslid Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT.
 
Voor nadere informatie, bezoek de NRG Battle website.

10102013Symposium "Energietransitie Gelderland in de praktijk" 10 oktober 2013 - HAN campus Arnhem

Stand Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT op Dag van de Duurzaamheid 10 oktober 2013 HAN Arnhem logo Dag van de Duurzaamheid 10 oktober 2013

Op de landelijke Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2013 vonden op de HAN campus in Arnhem meerdere evenementen plaats in het kader van het HAN speerpunt Duurzame Energie. Een hiervan is het symposium "Energietransitie Gelderland in de praktijk". Dit symposium werd georganiseerd in het kader van het thema Energietransitie door de HAN en Urgenda in samenwerking met SEECE, Provincie Gelderland, Kiemt / GreenTechAlliances en de Regionale Centra voor Technologie. Aansluitend op het symposium en de engineering Bedrijvenmarkt vond de installatie plaats van lector Meet- en Regeltechniek en Smart Grids, Aart-Jan de Graaf. Stichting IIP Duurzame ICT was op het symposium aanwezig met een stand.

08072013Ondertekening Memorandum of understanding tussen University of Texas - Texas, EnergyVille - Vlaanderen en SIEnergyLab - Nederland - 8 juli 2013 - Houston Texas

Ondertekening Memorandum of understanding tussen University of Texas - Texas, EnergyVille - Vlaanderen en SIEnergyLab - Nederland op 8 juli 2013 Houston Texas

Onder toezicht van minister-president Mark Rutte (NL) minister-president Kris Peeters (Vlaanderen) en Jose Romano namens Governeur Rick Perry (Texas), vond de ondertekening van het Memorandum of understanding tussen University of Texas - Texas, EnergyVille - Vlaanderen en SIEnergyLab - Nederland op 8 juli 2013 Houston Texas.
 
Een kort fotoverslag is beschikbaar via deze link.
 
logo SIEnergyLab - een initiatief van Stichting GreenICT   is een initiatief van Stichting GreenICT.

05072013Ondertekening SIEnergyLab MoU Memorandum van Overeenstemming - juli 2013

Ondertekening SIEnergyLab MoU Memorandum van Overeenstemming - juli 2013 - Stichting GreenICT

In de eerste week van Juli 2013 vond de ondertekening van het SIEnergyLab Memorandum van Overeenstemming plaats. De betrokken partijen zijn Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT, Alliander, Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, Stichting GreenICT, Universiteit Twente en Radboud Universiteit Nijmegen.
 
logo SIEnergyLab - een initiatief van Stichting GreenICT   is een initiatief van Stichting GreenICT.
 
Het SIEnergyLab Memorandum van Overeenstemming is ondertekend door prof. ir. Ton Koonen, Voorzitter - Stichting IIP Duurzame ICT, mr. Roel Croes, Secretaris - Stichting GreenICT, prof. dr. ir. Rob Fastenau, Decaan Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica - Technische Universiteit Delft, prof. dr. ir. Ton Backx, Decaan Faculteit Electrical Engineering - Technische Universiteit Eindhoven, prof. dr. ir. Ton Mouthaan, Decaan Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica - Universiteit Twente, Bram Reinders Msc, Manager Alliantie Management - Alliander N.V. en prof. dr. Tom Heskes, Directeur Institute for Computing and Information Sciences - Radboud Universiteit Nijmegen.

19062013Lancering Portalwebsite Duurzame ICT & Energie - ICTgaatvoorgroen.nl

Lancering Portal Duurzame ICT & Energie tijdens An Innovative Truth V - Congres over Duurzame ICT & Energie - 19 juni 2013 - Beatrix Theater Utrecht

De lancering van de Portalwebsite Duurzame ICT & Energie - ICT gaat voor groen.nl vond plaats op 19 Juni 2013 tijdens An Innovative Truth V met van links naar rechts Ab van der Touw - Voorzitter Raad van Bestuur Siemens Nederland N.V., Mark van Stiphout - Kabinetslid Eurocommissaris Günther Oettinger van Energie - Europese Commissie, Marcel Krom - CIO en Directeur International PostNL, Roel Croes - Secretaris IIP Duurzame ICT en Pier Nabuurs - Boegbeeld Topsector Energie op het podium van het Beatrix Theater te Utrecht. lees meer
 
An Innovative Truth V - Congres over Duurzame ICT en Energie - 19 juni 2013 - Beatrix Theater Utrecht - Stichting GreenICT   is een initiatief van Stichting GreenICT.

19062013An Innovative Truth V - Congres over Duurzame ICT & Energie - 19 juni 2013 - Beatrix Theater Utrecht

An Innovative Truth V - Congres over Duurzame ICT & Energie - 19 juni 2013 - Beatrix Theater Utrecht

Op 19 juni 2013 vond tijdens An Innovative Truth V - Congres over Duurzame ICT & Energie de uitreiking van het boek "An Innovative Truth - Vijf jaar multidisciplinaire samenwerking in beeld" aan de keynotesprekers plaats. Op de foto vlnr dagvoorzitter Roderik van Grieken - Directeur Nederlands Debat instituut, An Innovative Truth congresorganisator en auteur Roel Croes - mede-oprichter Stichting GreenICT, Ab van der Touw - Voorzitter Raad van Bestuur Siemens Nederland N.V., Mark van Stiphout - Kabinetslid Eurocommissaris Günther Oettinger van Energie - Europese Commissie, Marcel Krom - CIO en Directeur International PostNL en Pier Nabuurs - Boegbeeld Topsector Energie op het podium van het Beatrix Theater te Utrecht - 19 juni 2013. lees meer
Duurzame ICT & Energie congres "An Innovative Truth V", 19 juni 2013 Beatrix Theater Utrecht. Voor meer informatie, klik hier. Voor de voorgaande edities I t/m IV (2009-2012) hier.

22032013NRG Battle 22 maart 2013 Eindhoven

NRG-Magazine TTA World NRG Battle 22 maart 2013 Eindhoven met jurylid Roel Croes Stichting GreenICT - Foundation for Sustainable ICT
NRG-Magazine TTA World NRG Battle 22 maart 2013 Eindhoven met jurylid Roel Croes Stichting GreenICT - Foundation for Sustainable ICT

Ben je een Bachelor of Master student en gïnteresseerd in een carriere in de energiesector? Dit is je kans! Registreer je nu voor de eerste voorronde van de NRG Battle die op 22 maart 2013 in Eindhoven plaatsvindt.
 
Ontmoet, ga de competitie aan en innoveer!
Gedurende de NRG Battle ga je de competitie aan en innoveer je in multidisciplinaire teams van vijf studenten. De opdracht is het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor diverse energieproblemen, die worden voorgelegd door gerenomeerde bedrijven uit de energiesector (als GasTerra, Alliander, Grontmij, Siemens, TenneT, E.ON, Rosen, Gasunie, DNVKema, APX). Een deskundige jury beoordeelt de oplossingen op drie criteria: nieuwheid, bruikbaarheid en originaliteit.
 
Schrijf je nu in! Voor studenten is deelname, inclusief catering, kosteloos. Schrijf je in, vul je profiel in en gebruik de Events App om je in te schrijven voor deze spectaculaire NRG Battle!
 
Roel Croes - Initiator van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT en mede-oprichter/bestuurslid van Stichting GreenICT zal deel uitmaken van de jury.
 
Voor nadere informatie en inschrijving, bezoek de NRG Battle website.

14022013NWO Matchmakingsbijeenkomst URSES, 14 februari 2013 Jaarbeurs Utrecht

NWO - matchmakingsbijeenkomst URSES 14 februari 2013 Jaarbeurs Utrecht

Op donderdag 14 februari 2013 vond een Matchmakingsbijeenkomst rond het NWO programma Uncertainty Reduction in Smart Energy Systems plaats in het Beatrixgebouw te Utrecht. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft deze middag georganiseerd om onderzoekers, bedrijven en maatschappelijke/publieke instanties die zich bezig houden met slimme energiesystemen met elkaar in contact te brengen.
 
Voor meer informatie, klik hier.

11122012Nederlandse handelsmissie "Smart Grids", 11 - 12 december 2012 Antwerpen, België

Nederlandse handelsmissie "Smart Grids", 11 - 12 december 2012 Antwerpen, België. Voor meer informatie, klik hier.
In opdracht van NL EVD Internationaal (onderdeel van Agentschap NL), organiseert A&B Partners in samenwerking met SCINT BV, Mikrocentrum, FME/CWM en Smart Grids Flanders een Nederlandse handelsreis voor de sector "Smart Grids". Voor meer informatie, bezoek de website.

België stelt zich als doel om tegen 2020, 14 procent van haar energie uit hernieuwbare bronnen te halen. Onderzoek wijst zelfs uit dat 20 procent haalbaar is. Vanuit de Vlaamse, Waalse en federale overheid wordt dan ook proactief gewerkt om smart grids te integreren in het energienetwerk.

Deze missie is interessant voor bedrijven en (universiteits)instellingen met producten en diensten gericht op duurzame energie en in het bijzonder smart grids. Op het programma van de missie staan: een plenaire sessie met gedetailleerde informatie over deze markt en een op de individuele deelnemers toegesneden matchmaking-programma. Verder een netwerkbijeenkomst en een tweetal gezamenlijke site visits.

Stichting IIP Duurzame ICT - platform voor Duurzame ICT is via Stichting GreenICT betrokken bij deze handelsreis en neemt ook hieraan deel.
 
De handelsreis wordt mede mogelijk gemaakt door                             Smart Grids Flanders

10122012Stichting IIP Duurzame ICT adviesraad 10 december 2012 - Grand Hotel Karel V Utrecht

ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT adviesraadbijeenkomst - 10 december 2012 - Grand Hotel Karel V Utrecht

Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseerde op 10 december 2012 haar jaarlijkse adviesraadbijeenkomst. Deze bijeenkomst vond plaats in Grand Hotel Karel V te Utrecht.
 
Voor een foto-overzicht, klik hier.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

24102012Stichting IIP Duurzame ICT op ICTDelta 2012 met themasessies en stand - 24 oktober 2012 - BeursWTC Rotterdam

Stichting IIP Duurzame ICT met diverse themasessies en stand op ICTDelta 2012 - 24 oktober 2012 - BeursWTC, Rotterdam

Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT vierde haar vijfjarig jubileum in stijl en was met diverse themasessies en een stand aanwezig op ICTDelta 2012. Dit congres vond plaats op 24 oktober 2012 in het BeursWTC-gebouw te Rotterdam. Voor meer informatie, klik hier.
 
Stichting IIP Duurzame ICT met diverse themasessies en stand op ICTDelta 2012 - 24 oktober 2012 - BeursWTC, Rotterdam

10102012Symposium "Wat doe jij uit op de dag van de Duurzaamheid?" - 10 oktober 2012 - Rijkswaterstaat Delft

Roel Croes - Stichting GreenICT spreker bij Rijkswaterstaat - 10 oktober 2012 Rijkswaterstaat, Delft

Rijkswaterstaat organiseerde op 10 oktober 2012 tijdens de Dag van de Duurzaamheid het symposium "Wat doe jij uit op de dag van de Duurzaamheid?".
 
Roel Croes van Stichting IIP Duurzame ICT trad op als spreker.
 
10 oktober 2012, Rijkswaterstaat, Ministerie van I&M, Delft

28092012Workshop Sustainable ICT: An Extended Approach - 28 september 2012 TelecityGroup Amsterdam

Stichting IIP Duurzame ICT workshop Sustainable ICT: An Extended Approach - 28 september 2012 TelecityGroup Amsterdam - Stichting GreenICT

Op 28 september 2012 organiseert Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - met ondersteuning van TelecityGroup de workshop Sustainable ICT - An Extended Approach.
De bijeenkomst, inclusief rondleiding, start om 10:00 uur (inloop en registratie vanaf 9:30 uur). Voor meer informatie, klik hier.
De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door:
TelecityGroup Amsterdam

24092012DST NWO Smart Grid Workshop India-The Netherlands - 24 & 25 september 2012 TU Delft

DST NWO Smart Grid Workshop India-The Netherlands - 24 September 2012 - Delft University of Technology

DST NWO Smart Grid Workshop India-The Netherlands, 24-25 september 2012 Delft University of Technology. Some pictures, taken at 24 September, are available via this link

20062012Overhandiging routekaart ICT 2030 tijdens An Innovative Truth IV - 20 juni 2012 - Beatrix Theater Utrecht

An Innovative Truth IV - Congres over Duurzame ICT en Energie - 20 juni 2012 - Beatrix Theater Utrecht - Stichting GreenICT

Tijdens het door Stichting GreenICT in samenwerking met Smart Energy Collective en Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - georganiseerde congres over Duurzame ICT & Energie - An Innovative Truth IV - overhandigde Silvia Roelofs, directeur ICT~Office, de Routekaart ICT 2030 (PDF-file) aan Mark Dierikx, Directeur Generaal Energie, Telecom en Medediging (ministerie van EL&I).
 
An Innovative Truth IV - Congres over Duurzame ICT en Energie - 20 juni 2012 - Beatrix Theater Utrecht - Stichting GreenICT   is een initiatief van Stichting GreenICT.

20062012An Innovative Truth IV - Congres over Duurzame ICT & Energie - 20 juni 2012 - Beatrix Theater Utrecht

An Innovative Truth IV - Congres over Duurzame ICT en Energie - 20 juni 2012 - Beatrix Theater Utrecht - Stichting GreenICT

- An Innovative Truth IV - Congres over Duurzame ICT & Energie - 22 juni 2012
Dagvoorzitter Roderik van Grieken, An Innovative Truth IV-organisator Roel Croes en keynotesprekers Rene Steenvoorden (CIO Rabobank), Frits Verheij (directeur Smart Energy DNV KEMA), Sylvia Roelofs (Directeur ICT~Office) en Mark Dierikx (Directeur-Generaal Energie, Telecom en Medediging Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) tijdens An Innovative Truth IV - Congres over Duurzame ICT & Energie (20 Juni 2012) op het podium van het Beatrix Theater te Utrecht.
 
Voor meer informatie, klik hier. Voor de edities I, II en III (2009-2011) klik hier.  
Zie ook NRG Magazine juni 2012 - An Innovative Truth IV.

13042012IIP Duurzame ICT workshop Framework & Benchmark Sustainable ICT - 13 april 2012 Essent Den Bosch

Stichting IIP Duurzame ICT workshop Framework & Benchmark Sustainable ICT - 13 april 2012 Essent Den Bosch

Op 13 april 2012 organiseerde Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - de workshop "Framework & Benchmark Sustainable ICT". De locatie was het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch. Recentelijk is het Sustainable ICT Framework tot stand gekomen. Dit Framework adresseert de beleidsparameters voor het reduceren van de milieu-impact van ICT en voor het inzetten van ICT om de samenleving te verduurzamen. In de workshop werd het Framework nader toegelicht. Ook werd een vragenlijst geïntroduceerd, waarmee diverse Framework parameters kunnen worden bevraagd. Hierdoor kunnen de prestaties van een organisatie op het gebied van duurzame ICT worden gemeten.
AANPASSEN De meeting werd mede mogelijk gemaakt door: Stichting IIP Duurzame ICT workshop Framework & Benchmark Sustainable ICT - 13 april 2012 Essent Den Bosch - Stichting GreenICT

12032012Workshop Biobased ICT - Closing The Loop - 16 maart 2012 - WUR Wageningen

Stichting IIP Duurzame ICT workshop Biobased ICT - Closing The Loop - 16 maart 2012 WUR Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Op 16 maart 2012 organiseerde Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT, met ondersteuning van DPI Value Centre en Wageningen Universiteit en Researchcentrum, de workshop "Biobased ICT - Closing The Loop". Het doel van de workshop is het inzichtelijk maken van behoeften en mogelijkheden voor bedrijfsmatig toepasbaar, hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Biobased ICT.
 
Stichting IIP Duurzame ICT workshop Biobased ICT - Closing The Loop - 16 maart 2012 WUR Wageningen Universiteit en Researchcentrum - Stichting GreenICT         Stichting IIP Duurzame ICT workshop Biobased ICT - Closing The Loop - 16 maart 2012 WUR Wageningen Universiteit en Researchcentrum - Stichting GreenICT

19122011Stichting IIP Duurzame ICT adviesraadbijeenkomst 19 december 2011 - Grand Hotel Karel V Utrecht

ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT adviesraadbijeenkomst - 19 december 2011 - Grand Hotel Karel V Utrecht

Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseerde op 19 december 2011 haar jaarlijkse adviesraadbijeenkomst. Deze bijeenkomst vond plaats in Grand Hotel Karel V te Utrecht.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

16122011Oprichting Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT 16 december 2011 Nijmegen

oprichting Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT 16 december 2011 Nijmegen

Op 16 december 2011 vond in nijmegen de oprichting plaats van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT. Het ICT InnovatiePlatform voor Duurzame ICT is vanaf dat moment een Stichting met een statutair bestuur en een eveneens in de statuten opgenomen adviesraad.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

29112011Heliview National Datacenter Experience - 29 november 2011 - Hotel theater Figi Zeist

Stichting GreenICT - kennispartner Heliview National Datacenter Experience - 29 november 2011 - Hotel theater Figi Zeist

Stichting GreenICT en Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT waren met een gecombineerde stand aanwezig op de Heliview National Datacenter Experience, die plaatsvond op 29 november 2011 in Hotel theater Figi te Zeist.
 
Stichting GreenICT - kennispartner Heliview National Datacenter Experience - 29 november 2011

16112011ICTDelta 2011 met stand IIP Duurzame ICT 16 november 2011 - World Forum, Den Haag

ICTDelta 2011 met stand IIP Duurzame ICT - 16 november 2011 - World Forum Congrescentrum, Den Haag

Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT was met een demostand en twee themasessies in het thema: "ICT en Energie" aanwezig op ICTDelta 2011. Dit congres vond plaats op 16 november 2011 in het World Forum Congrescentrum te Den Haag.
 
logo ICTDelta 2011

15112011Stichting IIP Duurzame ICT - kennispartner CIO Day - 15 november 2011 - Noordwijkerhout

Stichting GreenICT - kennispartner CIO Day, 15 november 2011 - Noordwijkerhout

Stichting IIP Duurzame ICT is kennispartner van CIO Day 2011. CIO Day 2011 vindt plaats op 15 november 2011 in Conferentiecentrum Leeuwenhorst te Noordwijkerhout.
 
Stichting GreenICT - kennispartner CIO Day, 15 november 2011

14112011ICT Innovatie Platform Duurzame ICT - ICTOpen congres 14-15 november 2011

ICT.OPEN 2011 "The interface for Dutch ICT-Research", 14-15 november 2011. Voor meer informatie, klik hier.

28102011Themaworkshop Software & Sustainability - 28 oktober 2011 Radboud Universiteit Nijmegen

ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT workshop Software and Sustainability - 28 oktober 2011 Radboud Universiteit Nijmegen

- Themaworkshop Software & Sustainability
De werkgroep Software & Sustainability van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseert op 28 oktober 2011 in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen een themaworkshop. Deze workshop vindt plaats bij Radboud Universiteit Nijmegen.
 
Nadere informatie is beschikbaar op de pagina Themaworkshop Software & Sustainability van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT. ANOG AANPASSEN Voor meer informatie, klik hier.

22062011Overhandiging Strategische Onderzoeksagenda IIP Duurzame ICT - 22 Juni 2011 - Beatrix Theater Utrecht

Overhandiging Strategische Onderzoeksagenda (SRA) IIP Duurzame ICT tijdens An Innovative Truth III - Congres over duurzame ICT & Energie - 22 Juni 2011 - Beatrix Theater Utrecht

- Overhandiging SRA IIP Duurzame ICT
Tijdens het in samenwerking met het IIP Duurzame ICT georganiseerde congres An Innovative Truth III overhandigden prof. Ton Koonen (TU/e) en Roel Croes (Stichting GreenICT) de Strategische Research Agenda van het IIP Duurzame ICT aan Nicole Kroon (directeur ICT Beleid & Toepassing Ministerie van EL&I), Peter Molengraaf (voorzitter RvB Alliander), Paul Timmers (directeur ICT addressing Societal Challenges Europese Commissie) en Baptiest Coopmans (lid RvB KPN). 22 juni 2011 - Beatrix Theater Utrecht.  
lees meer 
 
An Innovative Truth III - Congres over Duurzame ICT en Energie - 22 juni 2011 - Beatrix Theater Utrecht - Stichting GreenICT   is een initiatief van Stichting GreenICT.

22062011An Innovative Truth III - Congres over Duurzame ICT en Energie - 22 juni 2011 - Beatrix Theater, Utrecht

22 Juni 2011- An Innovative Truth III - Congres over duurzame ICT & Energie - Overhandiging Strategische Onderzoeksagenda (SRA) IIP Duurzame ICT

In vervolg op de congressen An Innovative Truth en An Innovative Truth II organiseerden het ICT Innovatie Platform voor Duurzame ICT (IIP Duurzame ICT) en Stichting GreenICT op woensdag 22 juni 2011 An Innovative Truth III - Congres over Duurzame ICT & Energie - in het Beatrix Theater te Utrecht.
Betrokken partners waren onder meer het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, AgentschapNL, NWO, IBM, STW, Microsoft, de Europese Commissie, CIO Platform, Alliander, NIRICT, Groene IT, Essent, Logica, ICT~Office, Smart Energy Collective en het Nederlands Debat Instituut. lees meer 
 
An Innovative Truth III - Congres over Duurzame ICT en Energie - 22 juni 2011 - Beatrix Theater Utrecht - Stichting GreenICT   is een initiatief van Stichting GreenICT.

09062011Commissie Duurzaamheid en de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen GreenDocs iSTUFF: van erts tot e-waste - 09 juni 2011 UvA Amsterdam

UvA Commissie Duurzaamheid en de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) GreenDocs iSTUFF: van erts tot e-waste - 09 juni 2011

Op 9 juni 2011 organiseerden de UvA Commissie Duurzaamheid en de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) GreenDocs iSTUFF: van erts tot e-waste.
Roel Croes, mede-oprichter en bestuurslid van Stichting GreenICT, nam op uitnodiging deel als spreker/panellid. Het evenement vond plaats bij de Universiteit van Amsterdam.
 
UvA Commissie Duurzaamheid en de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) GreenDocs iSTUFF: van erts tot e-waste - 09 juni 2011

11042011EU Sustainable Energy Week - EUSEW, maandag 11 t/m vrijdag 15 april 2011, heel Europa o.a. Brussel

EU Sustainable Energy Week - EUSEW, maandag 11 t/m vrijdag 15 april 2011, heel Europa o.a. Brussel. Voor meer informatie, klik hier.

31032011Greening Europe - Roundtable Opportunities and challenges of greening ICT - 31 maart 2011 - Brussel

Friends of Europe - Greening Europe - Roundtable Opportunities and challenges of greening ICT - 31 maart 2011 - Brussel

De bijeenkomst Opportunities and challenges of greening ICT was een rondetafel-conferentie onder leiding van Robert Madelin, European Commission Director General for Information, Society & Media. De conferentie werd georganiseerd door Greening Europe Forum in samenwerking met mediapartner Europe’s World. De bijeenkomst vond plaats op 31 maart 2011 in de Bibliothèque Solvay te Brussel.
 
Friends of Europe - Greening Europe - Roundtable Opportunities and challenges of greening ICT - 31 maart 2011 - Brussel

28032011NEN-informatiemiddag over Europese Groene Economie & ICT 28 maart 2011 NEN Delft

NEN-informatiemiddag over Europese Groene Economie & ICT 28 maart 2011 NEN Delft
Voor meer informatie, klik hier.

18022011Workshop "Duurzaam Draadloos" 18 februari 2011 Technische Universiteit Delft

Workshop "Duurzaam Draadloos" 18 februari 2011 Technische Universiteit Delft
Voor meer informatie, klik hier.

18012011Congres "Op weg naar Intelligente Netten in Nederland" Agentschap NL - 18 januari 2011 - Media Plaza Utrecht

Overhandiging SRA IIP Duurzame ICT door Roel Croes (Stichting GreenICT) aan Hans Vijlbrief - DGETM Ministerie van EL&I - tijdens Intelligente Netten-Congres Agentschap NL - 18 januari 2011 - Media Plaza Utrecht

- Overhandiging SRA IIP Duurzame ICT aan Hans Vijlbrief - DGETM Ministerie van EL&I
Congres - Op weg naar Intelligente Netten in Nederland - 18 januari 2011 - Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht - IIP Duurzame ICT
Tijdens het Congres "Op weg naar Intelligente Netten in Nederland", dat op 18 januari 2011 door Agentschap NL werd georganiseerd, overhandigde Roel Croes (Stichting GreenICT) de Strategische Onderzoeks Agenda (SRA) van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT aan Hans Vijlbrief - Directeur Generaal ETM van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I).
 
De locatie van het congres was MediaPlaza, Jaarbeurs Utrecht.

15122010ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT adviesraadbijeenkomst - 15 december 2010 - Grand Hotel Karel V Utrecht

ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT adviesraadbijeenkomst - 15 december 2010 - Grand Hotel Karel V Utrecht

Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseerde op 15 december 2010 haar jaarlijkse adviesraadbijeenkomst. Deze bijeenkomst vond plaats in Grand Hotel Karel V te Utrecht.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

02122010Heliview Dag van het Datacenter - seminar IT Energy Management 2010 - 2 december 2010 - Intres Hoevelaken

Heliview Dag van het Datacenter - seminar IT Energy Management 2010  - 2 december 2010 - Intres Hoevelaken

Heliview Dag van het Datacenter - seminar IT Energy Management 2010 - 2 december 2010 - Intres in Hoevelaken.
 
logo Heliview Dag van het Datacenter - seminar IT Energy Management 2010

30092010IIR Servicedesk Forum 2010
29 & 30 september 2010, Madurodam, Den Haag

IIR Servicedesk Forum 2010 - 29 & 30 september 2010, Madurodam, Den Haagt

IIR Servicedesk Forum 2010 - 29 & 30 september 2010, Madurodam, Den Haag
29/30 september 2010 Madurodam Den Haag

22102010Business en IT-architectuur in de energiesector - 22/23 september 2010, Hotel Mercure Utrecht, Nieuwegein

IIR Business en IT-architectuur in de energiesector - 22 & 23 september 2010, Hotel Mercure Utrecht, Nieuwegein

IIR Business en IT-architectuur in de energiesector - 22 & 23 september 2010, Hotel Mercure Utrecht, Nieuwegein
IIR Business en IT-architectuur in de energiesector - 22 & 23 september 2010, Hotel Mercure Nieuwegein

15092010Uitreiking eerste exemplaren boek Duurzame ICT - 15 september 2010 - Beatrix Theater Utrecht

Uitreiking boek Duurzame ICT tijdens An Innovative Truth II op 15 september 2010 in het Beatrix Theater te Utrecht

Op 15 september 2010 werden tijdens An Innovative Truth II de eerste exemplaren van het boek " Duurzame ICT -– Grondstof en energiebron voor een duurzame wereld" uitgereikt aan een select gezelschap bestaande uit:

  • Prof. Ton Backx - Decaan faculteit Electrical Engineering Technische Universiteit Eindhoven,
  • Prof. Daan Lenstra - Decaan faculteit EWI Technische Universiteit Delft
  • Prof. Ton Mouthaan - Decaan faculteit EWI Universiteit Twente en
  • Prof. Gerard van Oortmerssen - Directeur ICTRegie.
De uitreiking vond plaats in het Beatrix Theater te Utrecht. Voor een beeldverslag klik op de foto. Voor nadere informatie en bestellingen klik op publicaties.

15092010An Innovative Truth II - Congres over Duurzame ICT & Energie - 15 september 2010 - Beatrix Theater Utrecht

An Innovative Truth II - Congres over Duurzame ICT en Energie - 15 september 2010 - Beatrix Theater Utrecht - IIP Duurzame ICT

In vervolg op het agenderende An Innovative Truth van 22 juni 2009, organiseerden Stichting IIP Duurzame ICT en Stichting GreenICT op 15 september 2010 An Innovative Truth II - Congres over Duurzame ICT & Energie - in het Beatrix Theater te Utrecht.
 
An Innovative Truth II is een activerend en betrokkenheid bevorderend congres, omtrent het thema Duurzame ICT en Energie. Betrokken partners zijn het Ministerie van Economische Zaken, SDU uitgevers, ICTRegie, AgentschapNL, IBM, de Europese Commissie, NIRICT, ICT~Office en het Nederlands Debat Instituut.
 
An Innovative Truth II - Congres over Duurzame ICT en Energie - 15 september 2010 - Beatrix Theater Utrecht - IIP Duurzame ICT   is een initiatief van Stichting GreenICT.

05062010TouW-dag Duurzaamheid en ICT 05 juni 2010 Open Universiteit, Antwerpen

TouW-dag Open Universiteit 5 juni 2010 Antwerpen met spreker Roel Croes Stichting GreenICT

05 juni 2010 Open Universiteit, Antwerpen
05 juni 2010 Open Universiteit Antwerpen

18032010IIP Duurzame ICT met een stand, themasessies en discussietafel aanwezig op ICTDelta 2010

ICT Innovatie Platform Duurzame ICT met themasessies, een stand en een discussietafel aanwezig op ICTDelta 2010

ICTDelta2010 is voor iedereen die zich betrokken voelt bij ICT en innovatie; werkzaam bij bedrijven - ook buiten de ICT! - , maatschappelijke organisaties, onderzoeksinstituten, universiteiten, hogescholen en (rijks)overheid. Deelnemen is gratis maar de capaciteit is beperkt.
Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT is met diverse themasessies, een stand en een discussietafel aanwezig op ICTDelta 2010 18 maart 2010 - BeursWTC te Rotterdam.
 
Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT is met diverse themasesies en discussietafel aanwezig op ICTDelta 2010

11022010Minisymposium duurzaamheid 11 februari 2010 ROC A12 Communicatie, Informatie & Media, Ede

ROC A12 Communicatie, Informatie & Media - Minisymposium duurzaamheid 11 februari 2010 ROC A12, Ede

11 februari 2010 ROC A12, Ede
11 februari 2010 ROC A12 Ede

0402201004 februari 2010 Hogeschool Zuyd, Landgraaf

NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

04 februari 2010 Hogeschool Zuyd, Landgraaf
04 februari 2010 Hogeschool Zuyd Landgraaf

11122009Themabijeenkomst De rollen van de overheid - 11 december 2009 Technische Universiteit Eindhoven

ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT themabijeenkomst - De rollen van de overheid - 11 december 2009 - Technische Universiteit Delft

- Themaworkshop Duurzame Netwerktechnologie
Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseert op 11 december 2009 de themabijeenkomst "De rollen van de overheid". Deze workshop vindt plaats op de campus van de Technische Universiteit Delft.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

02122009Heliview seminar IT Energy Management 2009 02 december 2009 - Intres Hoevelaken

Heliview seminar IT Energy Management 2009 - 02 december 2009 - Intres Hoevelaken

Heliview seminar IT Energy Management 2009
02 december 2009 - Intres in Hoevelaken .

25112009Congres Greening the Enterprise 25 november 2009 - Media Plaza Utrecht

Congres Greening the Enterprise - 25 november 2009 - Media Plaza Utrecht

Congres Greening the Enterprise - 25 november 2009 - Media Plaza Utrecht
25 november 2009 - MediaPlaza
Jaarbeurs Utrecht

12112009workshop Grenzeloos Ondernemen in Afrika voor de ICT sector - 12 november 2009 - KvK Midden-Nederland

NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

12 november 2009 - workshop "Grenzeloos Ondernemen in Afrika voor de ICT sector"
12 november 2009 KvK Midden-Nederland Utrecht.

07102009Symposium ecomputing - 7 oktober 2009, Vrijhof Cultuurcentrum,campus Universiteit Twente

Symposium ecomputing - 7 oktober 2009, Vrijhof Cultuurcentrum,campus Universiteit Twente

Symposium ecomputing - 7 oktober 2009, Vrijhof Cultuurcentrum,campus Universiteit Twente
7 oktober 2009 - Universiteit Twente, Enschede

24102007Oprichting ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT

29092009Servicedesk Forum 2009 - 29 & 30 september 2009, Regardz Event Center Olympisch Stadion, Amsterdam

2809200928 september 2009 Belastingdienst, Apeldoorn

NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

28 september 2009 Belastingdienst, Apeldoorn
28 september 2009 Belastingdienst Apeldoorn

22062009An Innovative Truth - Congres over Duurzame ICT en Energie - 22 juni 2009 - Beatrix Theater Utrecht

NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

An Innovative Truth - Congres over Duurzame ICT en Energie - 22 juni 2009 - Beatrix Theater Utrecht
22 juni 2008 - Beatrix Theater Jaarbeurs Utrecht

11062009KANNEGIETER.50 JAAR KENNIS - Kennismarkt 2009 - Duurzame ICT 9 - 11 juni 2009

NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

KANNEGIETER.50 JAAR KENNIS - Kennismarkt 2009 - Duurzame ICT 9 - 11 juni 2009
9-11 juni 2009 - Kannegieter in Amersfoort.

12052009ICT Innovatie Platform Duurzame ICT met stand en discussietafel aanwezig op ICTDelta 2009 Media Plaza, Utrecht

NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT is met stand en discussietafel aanwezig op ICTDelta 2009
12 mei 2009 - MediaPlaza Jaarbeurs Utrecht

21042009Bijeenkomst groene ICT in Utrecht - KvK Midden-Nederland, provincie Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht i.s.m. Skillcity

NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

21 april 2009 - Bijeenkomst groene IT in Utrecht georganiseerd door KvK Midden-Nederland, provincie Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht i.s.m. Skillcity
21 april 2009 - KvK Midden-Nederland in Utrecht.

21012009Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT te gast bij programma BNR Duurzaam!

21 januari 2009 - Jens de Jong van Business News Radio interviewt deelnemers IIP Duurzame ICT, Roel Croes (Stichting GreenICT), Prof. Harm Dorren (TUE) en Aernoud van de Graaff (IBM)

Op 21 januari 2009 waren deelnemers van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT te gast bij het programma "BNR Duurzaam!" van Business News Radio. Jens de Jong van BNR interviewde secretaris Roel Croes (Stichting GreenICT), Prof. Harm Dorren (TU Eindhoven) en penningmeester Aernoud van de Graaff (IBM).
Voor foto's van deze bijeenkomst, klik hier of op de afbeelding hiernaast.
 
Beluister de opname van het BNR programma "BNR Duurzaam!" van woensdag 21 januari 2009 via 21 januari 2009 - Jens de Jong van Business News Radio interviewt deelnemers IIP Duurzame ICT, Roel Croes (Stichting GreenICT), Prof. Harm Dorren (TU/e) en Aernoud van de Graaff (IBM).

19012009Themaworkshop Software & Sustainability - 19 januari 2009 Microsoft Nederland

19 januari 2009 - ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT themawerkgroep - workshop Software & Sustainability

- Themaworkshop Software & Sustainability
De werkgroep Software & Sustainability van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseert op 19 januari 2009 een themaworkshop. Deze workshop vindt plaats bij Microsoft Nederland.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

12012009Duurzaam Ondernemen Event Zoetermeer - 12 januari 2009 Dekker Zoetermeer

DOE'Z 'n sprong naar de toekomst! | Event 12 januari 2009

- DOE'Z 'n sprong naar de toekomst! | Event 12 januari 2009
De Zoetermeerse ondernemersvereniging RVOZ, JCI Zoetermeer en de gemeente Zoetermeer organiseren op 12 januari 2009 het Duurzaam Ondernemen Event Zoetermeer (DOEZ) 2009.
Stichting GreenICT is onder meer met een stand aanwezig. Voor een foto-impressie klik hier.
DOE'Z 'n sprong naar de toekomst! | Event 12 januari 2009
De locatie van DOE'Z 2009 is Dekker in Zoetermeer.

11122008Heliview seminar IT Energy Management - 11 december 2008 Dekker Zoetermeer

NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

- IT Energy Management seminar tijdens congres "Dag van het Datacenter"
Congres- en vakbeursorganisator Heliview Conferences organiseert op 11 december 2008 een IT Energy Management seminar. Roel L. Croes, mede-oprichter van Stichting GreenICT, treedt op als dagvoorzitter. Het seminar vindt plaats bij Dekker in Zoetermeer.
 
Heliview seminar IT Energy Management 2008

01122008Themaworkshop Duurzame Netwerktechnologie 1 december 2008 Technische Universiteit Eindhoven

1 december 2008 - ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT themawerkgroep - workshop duurzame netwerktechnologie

- Themaworkshop Duurzame Netwerktechnologie
De werkgroep Duurzame Netwerktechnologie van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseert op 1 december 2008 een themaworkshop. Deze workshop vindt plaats op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

31102008Themaworkshop Duurzame Datacenters 31 oktober 2008 SenterNovem Utrecht

31 oktober 2008 - ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT themawerkgroep - workshop duurzame datacenters

- Themaworkshop Duurzame Datacenters
 
De werkgroep Duurzame Datacenters van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseert op 31 oktober 2008 een themaworkshop. De workshop vindt plaats bij SenterNovem, Utrecht.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

09102008Themaworkshop Duurzame Netwerktechnologie 9 oktober 2008 Technische Universiteit Delft

9 oktober 2008 - ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT themawerkgroep - workshop ICT & Energie

- Themaworkshop ICT & Energie
 
De themawerkgroep ICT & Energie van van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT - organiseert op 9 oktober 2008 een Themaworkshop ICT & Energie. Deze workshop vindt plaats op de campus van de TU Delft.
 
Nadere informatie is beschikbaar via de agenda van Stichting IIP Duurzame ICT - Platform voor Duurzame ICT.

27112008IBM Paint IT Green Deep Dive| 27 november 2008

NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

IBM Paint IT Green Deep Dive| 27 november 2008
27 november 2008 - IBM Business Forum in A'dam

20112008IDC Benelux - Green IT conference 2008

NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

IDC Benelux - Green IT conference 2008
20 november 2008 - Holiday Inn Schiphol

NOV2008Ronde Tafel Discussie over green ict

TeleCom Update Special GREEN ICT - Ronde Tafel Discussie | november 2008 met ICT Innovatie Platform Duurzame ICT initiator Roel Croes van Stichting GreenICT - Foundation for sustainable ICT

TeleCom Update Special GREEN ICT - ronde tafel discussie | november 2008
- Ronde Tafel Discussie over green ict PDF-file
 
Voor TeleCom Update, hét managementplatform in TeleCom, IT en Media, polste Erik Klein Nagelvoort, partner bij PricewaterhouseCoopers enkele vooraanstaande leveranciers naar hun ‘groengehalte’ tijdens een Ronde Tafel Discussie. Tandberg Nederland, Cisco, KPN en de Stichting GreenICT schoven aan.

25062008Greening the Enterprise 2.0 22 januari 2008 MediaPlaza Jaarbeurs Utrecht

22 januari 2008 - Samenwerking IT Executive en stichting GreenICT ter promotie van Greening the Enterprise 2.0

- Promotie conferentie Greening the Enterprise 2.0
Op initiatief van IT Executive werken IT Executive en Stichting GreenICT samen ter promotie van de conferentie Greening The Enterprise 2.0 op 25 juni 2008 te Utrecht.
 
Greening the enterprise
 
25 juni 2008 - MediaPlaza Jaarbeurs Utrecht

04062008IDC Benelux green IT conference 4 juni 2008 Bomencentrum Nederland, Baarn

Foto impressie IDC Green IT conference bomencentrum Nederland 04 juni 2008 Baarn

- Mede-oprichter Stichting GreenICT is spreker op IDC Green IT Conference 2008
IDC Benelux - Green IT conference 2008 - VIP code: GR-810-F
Stichting GreenICT was op 4 juni 2008 met een stand aanwezig op IDC's Green IT conference 2008. Daarnaast trad Roel Croes, mede-oprichter van Stichting GreenICT, op als gastspreker. Zowel de locatie, Bomencentrum Nederland, als de gehele aankleding blonken uit qua smaak en verzorging.

28052008CBM Green IT 2008, kennisseminar voor ICT-resellers 28 mei 2008 - De Rotonde Enspijk

CBM Green IT 2008, kennisseminar voor ICT-resellers - 28 mei 2008 - De Rotonde Enspijk te Enspijk

- CBM Green IT 2008, kennisseminar voor ICT-resellers - 28 mei 2008 - De Rotonde te Enspijk
CBM organiseert op woensdag 28 mei 2008 in De Rotonde te Enspijk een informatief seminar waarin CBM u samen met enkele Green IT experts en aansprekende leveranciers - VMware, HP, Kaseya en Go Telecom - alles vertelt over de laatste ontwikkelingen op het vlak van Green ICT. Roel Croes van Stichting GreenICT is een van de sprekers op CBM Green IT 2008.
 
CBM Green IT 2008, kennisseminar voor ICT-resellers - 28 mei 2008 - De Rotonde Enspijk te Enspijk

08052008IIP Duurzame ICT op innovatiecongres ICTDelta 2008 8 mei 2008 Beatrixgebouw Jaarbeurs Utrecht

08 februari 2008 - ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT met stand op innovatiecongres ICTDelta

- ICT InnovatiePlatform Duurzame ICT met stand op innovatiecongres ICTDelta - 8 mei 2008
Het ICT Innovatie Platform Duurzame ICT zal onder meer met een stand op het ICTDeltacongres aanwezig zijn. Dit jaarlijkse terugkerende innovatiecongres is een initiatief van ICTRegie.
ICTDelta 2008
8 mei 2008 - Beatrixgebouw Jaarbeurs Utrecht

08042008Stichting GreenICT deelnemer TWANetwerk Themadag 8 april 2008 - WUR Wageningen

conferentie Innovative technologies in Bio-based economy - 08 april 2008 - Forumgebouw Wageningen Universiteit en Researchcentrum

- Conferentie "Innovative technologies in Bio-based economy"
Op dinsdag 8 april 2008 organiseerde het netwerk van Technisch Wetenschappelijk Attachés van het Ministerie van Economische zaken deze conferentie in het Forumgebouw van Wageningen Universiteit en Researchcentrum te Wageningen. Stichting GreenICT was met een stand aanwezig op de conferentie. Tevens werd een elevator pitch over het BiOPOF project verzorgd door Roel Croes, mede-oprichter van Stichting GreenICT. lees meer
TWAnetwerk Conference - Innovative technologies for a Biobased economy

31032008Postersessie BiOPOF project op Fotonica Evenement 2 april 2008 - NBC Nieuwegein

Postersessie BiOPOF project Stichting GreenICT op EOS Topical Meeting on Photonic Devices Fotonica Evenement 2 april 2008 NBC Nieuwegein

Stichting GreenICT nam op 2 en 3 april 2008 met een postersessie, ter promotie van het BiOPOF project, deel aan de EOS Topical Meeting on Photonic Devices, een onderdeel van het Fotonica Evenement 2008. Dit evenement werd georganiseerd door de European Optical Society en vond plaats van 31 maart - 2 april 2008 in het NBC te Nieuwegein.
 
Fotonica Evenement 2008

02042008EOS Topical Meeting on Photonic Devices Nieuwegeins Business Center, Nieuwegein

NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

EOS Topical Meeting on Photonic Devices
2 april 2008 - NBC Nieuwegein

02112007Greening the Enterprise 2.0 02 november 2007 MediaPlaza Jaarbeurs Utrecht

02 november 2007 - Samenwerking IT Executive en stichting GreenICT ter promotie van Greening the Enterprise 2.0

- Promotie conferentie Greening the Enterprise
Op initiatief van IT Executive werken IT Executive en Stichting GreenICT samen ter promotie van de conferentie Greening The Enterprise op 21 november 2007 te Utrecht.
 
Greening the enterprise
 
25 juni 2008 - MediaPlaza Jaarbeurs Utrecht

10102007Computable.nl 22 mei 2007 | Nieuws | Strategie

NRG Magazine maart 2012 - Rational Middle: Intelligent networks, make them as smart as possible or not

Holland Innovation 2007
   10 oktober 2007, Jaarbeurs Utrecht